Materialen

Leer

dwArrs gebruikt verschillende soorten leer.

  • Het mooie, stevige runderleer.
  • Nubuckleer, waarbij de zachtheid van het leer is ontstaan door het opruwen van de huid.
  • Geitenleer, een zeer zacht en soepel leer dat ik vaak gebruik bij de aangestikte biezen.
  • Pigskin, vaak gebruikt als voering.

Vlisco

Vlisco, een Nederlands fabricaat, onderscheid zich van anderen door het onuitputtelijke aanbod van exclusieve kleuren. Deze stoffen vormen een prachtig contrast en zijn in evenwicht met de buitenzijde van de tas, door de ingewikkelde patronen in combinatie met diepe en sterk verzadigde kleuren.

Veel tassen van dwArrs zijn gevoerd met stoffen van Vlisco. 

Wolvilt

Wolvilt wordt gemaakt door wolvezels van het merinoschaap te vervilten. Dit gebeurt door wrijving, met gebruik van natuurzeep en heet water. Het wolvilt heeft prachtige, volle kleuren die goed combineren met andere materialen. Dit zuivere scheerwollen vilt is van nature vuilafstotend, door het natuurlijke vet lanoline, wat op de wolvezel zit.

Alternatieven voor leer

Het materiaal kurk dat gebruikt wordt is gemaakt van de bast van de  kurkeik. Deze bomen worden eens in de 9 jaar geschild. Als de bast van de boom gehaald is, wordt het in kokend water gelegd en vervolgens te drogen. Deze basten worden dan samengeperst tot grote massieve blokken kurk, waar dan hele dunne vellen van gesneden worden. Deze dunne vellen wordt kurkleer genoemd. Het is 100% natuurlijk en milieuvriendelijk.

Ananasleer ofwel Pinatex is een bijproduct van de ananasteelt. Het wordt gemaakt van de vezels van de bladeren van de ananasplant. Het is duurzaam en natuurvriendelijk.

Kulortex is een materiaal dat bestaat uit cellulose vezels en is geïmpregneerd met latex. Het heeft een leerachtige uitstraling.